Bantus

Bantus Capoeira geschiedenis

Mestre Pintor

Mestre Pintor

Bantus Capoeira werd opgezet door Mestre Pintor in Mei 1991. Zij bestaat uit verschillende scholen In Belo Horizonte en haar staat Minas Gerais, Azie, Europa, Noord en Zuid America, het Midden Oosten en natuurlijk in Nederland!

Als stichter van de groep deelt hij zijn kennis en visie, coördineert de groep en geeft hij heel veel postieve energie aan iedereen. Hoewel Mestre Pintor´s trainingen in de capoeira Angola plaatsvond, beoefenen wij bij Bantus Angola(traditioneel) en Regional.

Over het algemeen is dit de meest beoefende capoeirastijl ter wereld. Capoeira Regional (zeg he-zji-o-nal) is een mix van verschillende stijlen en cultureelhistorische invloeden. We spelen ook Maculele ( Afrikaanse stokkendans), dansen de samba en Forro en zingen luid met veel Axe!

De echte naam van Mestre Pintor is Paulo Cesar Leite dos Santos. Tijdens zijn tienerjaren is hij begonnen door op straat capoeira te spelen met vrienden in Belo Horzizonte. Hongerig naar meer informatie over capoeira, vertrok Pintor naar Bahia opzoek naar een goede leraar. Deze vond hij in Joao Pequeno ( zeg zjo-aung peekeenoe) die in de stad Salvador woont. In 1989 werd hij gedoopt tot meester in de capoeira door Macaco bij Escola de Educacao Fisica in Belo Horizonte. Een paar jaar later werd hij gedoopt tot meester in capoeira Angola door Joao Pequeno.

Waar komt de naam Bantus vandaan?

De naam Bantus verwijst naar een grote groep Afrikanen, De Bantu. De Bantu spraken dezelfde taal, hebben dezelfde wortels en bedekt 2/3 van West Africa (Angola, Guinee, Mozambique etc.) De naam Bantu bestaat uit 400 verschillende stammen van West Africa. NTU betekent “mens” en BA staat voor meervoud, samengevoegd betekent het “mensen”.